6/9
2012

Homespots nu voor al onze internetklanten

door Steven Van den Neucker

Capture Homespots nu voor al onze internetklantenVanaf vandaag surfen al onze internetklanten, ongeacht hun type modem, gratis via homespots. Sinds de lancering van homespot in februari activeerden al meer dan 600.000 klanten de extra gratis wifi-locatie bij hen thuis. Tot nu toe konden enkel klanten met een draadloze Telenet-modem van deze dienst gebruik maken. Nu genieten dus al onze klanten van de meer dan 600.000 gratis wifi-locaties in Vlaanderen en Brussel, naast de meer dan 1.200 publieke Telenet-hotspots. Wie geen draadloze Telenet-modem heeft, kan thuis wel geen homespot activeren.

Wil je meer weten over homespots? In de loop van deze week ontvangen alle internetklanten een e-mail met hun aanmeldingsgegevens en met meer informatie over homespot. Of neem alvast hier een kijkje.

 Homespots nu voor al onze internetklanten

Over Steven Van den Neucker

Steven Van den Neucker is verantwoordelijk voor de publieke WiFi-netwerken van Telenet: De Telenet Hotspots en Telenet Homespots. Via deze netwerken wordt oa de populaire ‘Wi-Free’ dienst aan de vaste internet klanten van Telenet aangeboden, naast betalende toegang en internationale roaming.

Overige berichten van deze auteur

Aanverwante artikels:

 1. Na Telenet-hotspot nu ook Telenet-homespot
 2. We maken e-mailen nóg aangenamer voor onze internetklanten
 3. Hotspotverbruik verdubbeld op een jaar tijd!
 4. Go wifi! And join the Telenet Hotspots
 5. Meer dan 500.000 extra gratis WiFi-locaties


27 reacties

  kan ik dat op deze site Telenet Hotspots

  6 september 2012 om 13:37 cathelijns patrick

  Spijtig dat de kaart van wifree nie klopt! Op bepaalde plaatsen staan bv rood dwz 10 tot 15 hotspots en als ik daar ben vind ik geen hotspot

  6 september 2012 om 14:26 Guido

  Mijn modem staat open voor home-spot, maar de buren doen dat niet. Gevolg: is hun modem defect, kunnen ze hier op surfen, is de mijne defect, …..

  6 september 2012 om 15:04 Vandebuerie Eddy

  Kaart klopt niet. Bij mij in de straat vind ik 1 homespot en dat is de mijne. Op de kaart is de hele straat rood terwijl 95% van mijn buren Belgacom klant is

  6 september 2012 om 16:49 Pipo

  Ik vraag me ook af waarom ik mijn signaal nog zou delen. Wat is het nut hiervan, buiten het feit dat wildvreemden mijn connectie gebruiken? Is dit nog nodig om ergens anders op een homespot te kunnen aanmelden?

  6 september 2012 om 19:04 Jo

  Vandaag kreeg ik inderdaad een mail van telenet met volgende boodschap “Vanaf nu heb je ook toegang tot meer dan 600.000 Telenet-homespots.”
  Na een telefoontje aan telenet melde men mij dat ik voor toegang tot homespots ofwel mijn oudere modem moest vervangen (kost 75€) ofwel overschakelen van Basic shake naar Fibernet shake (+10€ per maand). Bijgevolg, zonder zelf een homespot aan te bieden geen toegang.

  7 september 2012 om 03:08 Nickmans

  Dag Nickmans,

  Je hoeft voor toegang tot homespots je modem niet te veranderen. Elke Telenet-internetklant heeft toegang tot homespots, ongeacht zijn type modem. Wel is het zo dat, als je niet over een draadloze Telenet-modem beschikt, je thuis zelf geen homespot kan worden, gezien je modem hier technisch niet voor uitgerust is.

  7 september 2012 om 09:19 Charlotte

  Beste Guido en Pipo,

  De kaartjes zijn wel correct. Gezien homespot echter vooral bedoeld is om in huis te gebruiken bij vrienden of familie(vandaar ook homespot, en geen hotspot) kan het zijn dat het signaal niet tot op straat reikt, en je dus op straat geen signaal ontvangt.

  7 september 2012 om 09:21 Charlotte

  Hoe gaat Telenet er voor zorgen dat de homespots in de lucht blijven?

  7 september 2012 om 19:39 ever

  Grappig dat menig gebruiker zijn verbinding NIET wil openstellen maar wel klaagt dat er niet genoeg homespots in de buurt zijn.
  En over dat meesurfen op jouw verbinding. De snelheid is relatief laag, hinder ga je nooit ondervinden. Dus wat is het probleem?
  Het gewoon standaard openzetten (zonder optie) zou de beste oplossing zijn.
  Er zijn ook beperkingen op het gebruik (2 gig/maand als ik me niet vergis per gebruiker) dus ook daar hoef je niet wakker van te liggen.

  8 september 2012 om 12:20 Hanzje

  Zou toch graag eens willen weten hoe het komt dat mijn pc (windows vista) bij het netwerken zoeken alleen maar mijn eigen router vind.
  Met de laptop ( windows xp )worden er wel andere netwerken gevonden. Raar of niet..???
  Dus homespot is er niet bij voor mij.

  12 september 2012 om 14:59 Paret Werner

  En waar kan ik terecht als het allemaal NIET werkt? Elke link die ik probeer op de telenet website voor meer info blijkt niet te werken :-( … Mijn i-Pad vindt de telenethomespot wel, maar als ik probeer te verbinden, krijg ik steeds de melding “Geen verbinding mogelijk met netwerk “TELENETHOMESPOT”… Ik heb nochtans mijn homespot open staan, ik ben de enige gebruiker en heb voldoende signaal. Wat kan er nog meer fout zijn?

  17 september 2012 om 10:55 Véronique

  In Lennik is er geen HOMESPOT op de kaart vermeld.
  Mijn modem staat open en toch is mijn locatie op de kaart niet vermeld.

  17 september 2012 om 13:44 Etienne

  Is die homespot nu gratis voor alle telenet klanten of niet? Mijn ouders hebben basic internet zonder wifi, verbinden met een homespot lukt wel maar het inloggen met de telenet login gaat niet, ze krijgen nog steeds de melding dat het niet in hun abonnement is inbegrepen.
  Als ikzelf mijn telenethomespot uit zet, dan heb ik ook geen toegang meer tot de homespots. Als ik mijn homespot aanzet krijg ik nog steeds dat mailje ‘Deze dienst is automatisch inbegrepen in je internetabonnement en wordt binnen de 24 uur voor jou geactiveerd.’ Waarom die stomme melding als het toch voor alle telenet klanten gratis is? Volgens mij zijn de telenethomespots nog niet toegankelijk voor ALLE telenet internet klanten. Kan je iets laten weten?

  20 september 2012 om 18:04 Wim

  Elke Telenet-internetklant heeft toegang tot homespots, ongeacht zijn type modem. Wel is het zo dat, als je niet over een draadloze Telenet-modem beschikt, je thuis zelf geen homespot kan worden, gezien je modem hier technisch niet voor uitgerust is. Je hoeft voor toegang tot homespots je modem niet te veranderen.

  21 september 2012 om 15:16 Charlotte

  waarom neemt men de homespots niet op in de iPhone Hotspots app ? Eventueel als subrubriek die je met de bestaande filter kan aan- en uitzetten

  13 oktober 2012 om 12:35 herman guns

  Thuis gebruik ik enkel internet via netwerkkabels. Ik heb dus wifi uitgeschakeld op de modem. Ik kan niet apart kiezen om het publieke signaal aan te laten. Betekent dit dat ik geen gebruik kan maken van de homespots van anderen?

  16 november 2012 om 19:28 md

  Beste MD,

  Dit hangt af van je type modem. Als je het nieuwste type hebt (Homegateway 2.0 of 3.0) en je schakelt in Mijn Telenet homespots uit, dan kan je zelf ook geen gebruik maken van andere homespots.

  Beschik je over een oudere modem, dan kan je zelf thuis geen homespot worden, maar kan je wel gebruik maken van homespots van anderen.

  28 november 2012 om 11:00 Charlotte

  Ik heb voor thuis Telenet internet, vaste telefonie en kabeltelevisie en voor één gsm een telenet abonnement.
  Van mijn werkgever heb ik echter een Proximus abonnement en een simpele gsm. Ik kocht echter onlangs een smartphone. Ik sloot een bijkomend privé contract af voor 3G. Hierbij zijn geen hot- of homespots begrepen. Toch kan ik inloggen op de telenet spots met mijn Proximus smartphone. Een prima service, dat is pas ruimdenkend.
  Ik gebruik ook mijn laptop op vakantie aan zee om daguitstapjes te plannen enzovoort via homespots.
  Mijn GPS in mijn smartphone vindt supersnel de kaartgegevens wanneer ik een adres zoek in de buurt van een spot. Tof!

  2 december 2012 om 08:50 ND

  Is er een beperking op het dataverkeer op Telenet Homespots? Stel dat ik veel op de baan ben en thuis een Telenet abonnement heb met 100GB datalimiet, kan ik die dan opgebruiken verspreid over verschillende homespots die ik tijdens het werk tegenkom?

  4 december 2012 om 16:04 Johan

  Heb hier in “mijn telenet” zowel draadloos signaal als homespot ingeschakeld staan. Met asus tablet maak ik onmiddelijk verbinding met het draadloos netwerk met mijn smartphone ( Xperia X8) geraak ik niet rechtstreeks op het draadloos netwerk en als ik dit via homespot wil doen, krijg ik doodleuk te horen dat ik er niet op mag omdat ofwel login/wachtwoord niet kloppen ofwel omdat homespot niet ingeschakeld is. Heb ondertussen een tiental keren opnieuw geprobeerd, login en pw kloppen en homespot is ingeschakeld. Iemand enig idee waarom ik niet kan inloggen via gsm?

  5 december 2012 om 20:59 Erwin

  Dag Johan,

  Je verbruik via Wi-Free wordt niet meegerekend in het volumeverbruik van je Telenet-internetabonnement. De 100GB kan je dus alleen thuis gebruiken. Hier vind je meer informatie: http://klantenservice.telenet.be/content/telt-mijn-verbruik-via-wi-free-mee-in-mijn-telemeter

  7 december 2012 om 12:11 Charlotte

  Is het veilig om homespot te aktiveren, kan ik dan ook bijvoorbeeld in een vakantiepark internetten met homespot

  13 december 2012 om 23:38 Nelly

  ik zit in een appartementje aan zee,en sedert deinvoering van de homespots kan ik perfect surfen met een uitstekende verbinding. sedert vorige week kan mijn laptop geen verbinding meer maken via een homespot.
  Watzou hiervan de oorzaak zijn
  Mijn klantnr.is 885045477

  14 januari 2013 om 19:26 Veugelen L.

  waarom zend homespot geen signaal meer uit na half negen s’avonds?

  30 januari 2013 om 20:51 ernie de brucker

  homespot goed en wel maar ik geraak er gewoon niet op met mijn nieuwe xperia E C1505 heb al moe gebeld, arm gebeld zeg maar naar telenet en niemand die me effectief kan zeggen waarom die crap gsm niet op homespot wil!

  25 juni 2013 om 20:58 bart van hove

  ik wil telenet homsepot aanmakken waar kan ik vinden ???

  14 augustus 2013 om 18:37 hiwa