8/8
2012

Hoe groen was de eerste helft van 2012?

door Jan de Grave

Het jaar is halfweg en dat vraagt voor een tussenstand! Hieronder enkele kersverse crispy groene facts & figures:

- In eerste jaarhelft daalde onze C02 voetafdruk met meer dan 1.800 ton C02 eq. door het vergroenen van de elektriciteit op het netwerk van Interkabel. Met dit resultaat zijn we goed op weg naar onze doelstelling “Telenet Klimaatneutraal in 2015”. Als de tendens van de eerste jaarhelft zich doorzet, verwachten we dat onze C02 voetafdruk met meer dan 20% daalt ten opzichte van 2011.

- Onze bedrijfswagens zijn jaar op jaar (eind juni 2012) 5% zuiniger per wagen geworden. Gezien we meer mensen te werk stellen, is het aantal wagens echter met 13% gestegen. Dit betekent een stijging met 9% in totaal voor onze C02. Het promoten van thuiswerken op brede schaal in de organisatie moet onder andere helpen deze uitstoot te beperken.

- In het herbebossingsproject in Ecuador zijn nu ongeveer 270.000 bomen aangeplant. Vanaf 2015 willen we door dit groene project jaarlijks gemiddeld 10.000 C02 besparen. We werken hiervoor samen met de Vlaamse natuurorganisaties Bos+, Bos+Tropen en met lokale ngo’s.

- We zijn de laatste 3 jaar 7% efficiënter geworden in het elektriciteitsverbruik van onze datacenters, netwerk en kantoren.

- We wonnen onlangs de Greenlight annual Award 2012 van Joint Research Center Europese Commissie in kader van efficiënte kantoorverlichting.

Meer informatie over recente realisaties en ons duurzaamheidsbeleid vind je op onze website.

 Capture1 1024x558 Hoe groen was de eerste helft van 2012?klik op de afbeelding om te vergroten

 Hoe groen was de eerste helft van 2012?

Over Jan de Grave

Sinds juli 2009 is Jan De Grave VP Sustainability. In september 2011 is Telenet opgenomen in de Dow Jones Sustainability Europe Index en de Dow Jones Sustainability World Index, als enige Belgische bedrijf en de enige kabelmaatschappij. Vanaf februari 2011 ondersteunt hij als VP Corporate Office & Sustainability de CEO bij verscheidene onderwerpen.

Overige berichten van deze auteur

Aanverwante artikels:

  1. Elke dag 1000 bomen: dat verdient een Groen Jefke!
  2. Hoe groen was 2010?
  3. Een groen derde kwartaal: steeds minder CO2
  4. Alle Belgisch voetbal bij Sporting Telenet vanaf seizoen 2012-2013
  5. Supersnel internet, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst