13/6
2012

Tv-twitteren op één scherm met Yelo

door Laurent Van Tornhout

Wil je graag eens je ei kwijt over de kookfratsen in Komen Eten? Voel je de drang om te supporteren voor je favoriete team tijdens het EK voetbal? Dankzij Twitter en de juiste hashtag is dit allemaal mogelijk!

Twitteren over tv zit in de lift, we merken dat steeds meer kijkers op Twitter hun mening kwijt willen over hun favoriete programma’s. Deze trend staat ook bekend als ‘tv-twitteren’. Een recent onderzoek van Talking Heads voor De Standaard bevestigt dit en toont aan dat er gemiddeld 2.000 berichten over tv-programma’s worden verstuurd. Tijdens sommige piekmomenten kan dat oplopen tot 20.000 tweets.

Talking Heads mocht de nieuwe Yelo in preview testen. Anthony Bosschem, conversation starter bij het communicatiebureau, reageert enthousiast:

“In ons onderzoek op 30.000 tweets blijkt dat TV programma’s die sociale media integreren – door bijvoorbeeld hashtags op het scherm te tonen – op Twitter veel vaker vermeld worden. Bovendien versterkt die integratie de betrokkenheid van de kijker bij het programma.

Met de vernieuwde Yelo-app tilt Telenet de integratie van sociale media en televisie naar een hoger niveau. Voor tv-zenders en programmamakers is dit een perfecte aanleiding om na te denken over andere betekenisvolle kruisbestuivingen tussen sociale media en televisie.”

7 300x225 Tv twitteren op één scherm met Yelo

Bij Telenet spelen we graag in op nieuwe trends en daarom maken we tv-twitteren eenvoudiger dan ooit. Dankzij de vernieuwde Yelo-app kun je met een tablet (Android of iOS iPad) tv-kijken en twitteren tegelijk op één scherm. Je hoeft dus niet meer met een tweede toestel te twitteren, vanaf nu zie je de tweets live naast het programma. Uiteraard kun je nog steeds overschakelen naar een volledige schermweergave.

Verder vonden we het net als jij ook belangrijk dat alles sneller laadt. Opstarten, zappen tussen programma’s en switchen tussen andere apps gaat voortaan veel vlotter. De snelheidsverbetering is er ook voor de nieuwe Yelo-versie voor smartphones.

De hernieuwde Yelo-app is vanaf vandaag beschikbaar voor iPad en Android en zal de komende weken worden uitgetest door een aantal bekende tv-twitteraars. Op bepaalde tijdstippen dagen ze je uit met een leuke vraag. Als je dan je een creatief antwoord tweet rond de hashtags #Yelo en de naam van het programma maak je elke week kans op een iPad. Alle details hierover vind je op: www.telenet.be/tvtwitteraars

Je vindt alle links en info over de vernieuwde Yelo-app op http://yelo.be/support.

 Tv twitteren op één scherm met Yelo

Over Laurent Van Tornhout

Director Product Management TV bij Telenet. Laurent beheert het gamma tv-diensten van Telenet en de evolutie ervan. Hij heeft ervaring opgebouwd bij grote en kleine bedrijven, bij operatoren alsook bij leveranciers. Eén rode draad: passie voor de user experience.

Overige berichten van deze auteur

Aanverwante artikels:

 1. Vlaanderen kleurt Yelo
 2. Telenet lanceert Yelo: tv kijken op iPad, iPhone, laptop en pc
 3. Yelo in ’t nieuw en op Android
 4. Samen werken aan Yelo
 5. Nog even wachten op Yelo-app voor Android


8 reacties

  Heel leuk al zijn er nog 2 puntjes die ik graag behandeld zou zien:
  - ingelogd blijven op de yelo-website
  - opnames van digicorders (uitgesteld) bekijken via de yelo-app

  13 juni 2012 om 12:35 Jonas De Smet

  Mocht ik nu eerst de oude Yelo al aan de praat kunnen krijgen.
  Gisteren anderhalfuur met een Telenet-medewerker geprobeerd. Nieuwe login, nieuwe wachtwoorden…het werkt nog steeds voor geen meter.

  13 juni 2012 om 14:09 Paul

  Yelo is altijd één van mijn lievelings apps geweest. En deze versie maakt het nog beter. Thanks Telenet!

  14 juni 2012 om 00:02 Vincent De Cock

  Hoe geraak ik af van dat vervelende twitterscherm zonder te moeten overstappen naar full screen. Niet iedereen vind dit leuk

  17 juni 2012 om 21:46 Johan Hessels

  Beste,

  1. Kan ik via yelo live tv een gemist programma herbekijken? Vb. Ik heb op Vier Man bijt hond vergeten te programmeren en wil dit zeer graag herbekijken? Hoe kan ik dit doen?
  2. Yelo live tv bekijken in ander land vb. Frankrijk of Duitsland?

  Graag een antwoordje en dank bij voorbaat.

  Moniek

  24 september 2012 om 12:01 Vercruysse Chris - Moniek Linster

  Dag Moniek,

  Gemiste programma’s herbekijken via ‘Net gemist’ etc. is niet beschikbaar via Yelo. En Yelo kijken is enkel mogelijk op een vaste Telenet-verbinding of via Telenet Hotspots en homespots.

  25 september 2012 om 12:08 Charlotte

  Ik kan met de beste wil van de wereld niet meer naar volbeeld, ik wil van die twitter brol af

  13 januari 2013 om 21:23 Tony

  “Uiteraard kun je nog steeds overschakelen naar een volledige schermweergave.”
  Larie, laat eens op een video zien hoe !!!!

  20 maart 2013 om 20:40 Antonio Ramos