18/6
2012

ShortsTV vanaf september op Telenet digitale televisie

door Siegfried Moens

shorts ShortsTV vanaf september op Telenet digitale televisie

Vanaf september kun je bij ShortsTV terecht voor een selectie van de beste internationale kortfilms, waaronder ook diverse films van Belgische makelij. Het kanaal werd afgelopen vrijdag voorgesteld door Carter Pilcher, Chief Executive van ShortsTV. De zender zal vanaf midden september aangeboden worden in het Pluspakket van Telenet digitale televisie. Dankzij de samenwerking van Telenet met Shorts zullen Belgische regisseurs meer in de kijker komen in het internationale aanbod dat op Shorts loopt.

leni ShortsTV vanaf september op Telenet digitale televisie Verder kun je vanaf vandaag genieten van de kortfilm ‘Matteus’. De jonge cineaste Leni Huyghe toonde haar film enkele weken geleden in de Cinéfondation competitie op het Filmfestival van Cannes. ‘Matteus’ is te vinden in de TV-theek onder Film à la carte, in de Vlaamse Kortfilms rubriek. Hier kun je gratis kennismaken met jong Vlaams filmtalent en proeven van wat kortfilm te bieden heeft. Leni Huyghe is overigens één van de jonge talenten die via Filmangel.tv haar volgende kortfilm gefinancierd kreeg. Filmangel.tv is het crowdfunding initiatief van Maurice Engelen en Bart Becks dat door Telenet wordt ondersteund. Hiermee kunnen jonge talenten hun projecten laten financieren door hun fans.

 

 ShortsTV vanaf september op Telenet digitale televisie

Over Siegfried Moens

Siegfried Moens is als Business Manager Film Channels verantwoordelijk voor PRIME. Hij stippelt naast de strategische lijnen ook het aankoopbeleid voor film en series uit voor de PRIME kanalen, PRIME à la Carte en PRIME op Yelo.

Overige berichten van deze auteur

Aanverwante artikels:

 1. Telenet steunt jong lokaal filmtalent via FilmAngel.TV
 2. Alle Belgisch voetbal bij Sporting Telenet vanaf seizoen 2012-2013
 3. Steun Haïti via Digitale televisie op één, vtm en Ketnet/Canvas
 4. Gratis documentaire ‘Klimaatchaos in het zuiden’ op Telenet digitale tv
 5. Loft vanaf vandaag beschikbaar


3 reacties

  Is er al een begindatum?

  7 september 2012 om 12:36 Peter D

  Is er al lanceerdatum voor deze zender?
  Peter

  10 september 2012 om 10:33 Peter

  Beste Peter, de lancering is gepland voor 17 september 2012.

  10 september 2012 om 11:57 Koen Hooftman