2/1
2010

Tip:Kan ik een opname van mijn Digicorder overzetten op een videorecorder of DVD-recorder ?

door redactie

Je hebt een film of een serie die op je schijf van je (HD) Digicorder staat. Maar deze opname wil je overzetten op een videotape of een dvd disk. Dat is mogelijk.

Hoe je dit doet, lees je op onze online support:

Online Support

Online Support kan je 24 op 7 bezoeken, hier vind je alle handige tips en de werking van je Digibox/Digicorder.

 Tip:Kan ik een opname van mijn Digicorder overzetten op een videorecorder of DVD recorder ?

Over redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van de Telenet Blog. Dit is ons venster op de telecomwereld. Een forum met nieuwtjes, opiniestukken, initiatieven, faits divers, onze bedrijfscultuur, … Ook jouw mening lezen we hier graag.

Overige berichten van deze auteur

Aanverwante artikels:

 1. Tip: Kan ik een (HD) film verder bekijken op mijn 2de Digibox of Digicorder?
 2. Tip: Schijfruimte besparen op je Digicorder
 3. Tip: beheer je Digibox/Digicorder op Mijn Telenet
 4. Resultaten poll ‘opnemen’ telkens laatste episode
 5. Software update HD Digibox en HD Digicorder


23 reacties

  Waarom werkt de link niet meer?

  9 januari 2010 om 12:11 Bart

  Deze link werkt niet!
  Waarom kan je de opnames niet gewoon via usb-uitgang naar pc sturen? De auteursrechten zijn toch reeds betaald in abonnement die jaarslijks wordt betaald?

  9 januari 2010 om 12:13 jodela

  Beste Bart,

  Bedankt voor je reactie, de link is inmiddels aangepast.

  Vriendelijke groet,
  DigitaalTv

  9 januari 2010 om 12:34 DigitaalTV

  Beste Jodela,

  De usb uitgang heeft hier geen mogelijkheid toe. Via de Usb uitgang is dit dus niet mogelijk, lees op de online support hoe dit wel mogelijk is.

  Vriendelijke groet,
  DigitaalTv

  9 januari 2010 om 12:36 DigitaalTV

  Zoals wel meer op de telenet site werkt deze link niet.
  Als dit een officieel blog van Telenet is vraag ik mij af waarom de personen die hier veantwoordelijk voor zijn alleen de berichten laten staan die telenet er goed laten uitkomen.

  15 januari 2010 om 12:02 Dirk

  Beste Dirk,

  Er is geen probleem met de link. Gelieve volgende te lezen betreft het plaatsen van berichten :

  Gebruiksvoorwaarden-blog

  15 januari 2010 om 12:16 DigitaalTV

  Lekker handig allemaal van Telenet.

  Moet je eens kijken wat ze als oplossing bieden:

  Je moet een film van 2 uur dus eerst kopieren naar een DVD-recorder door deze film eerst 2 uur te laten lopen.

  En vervolgens kun je die film dan elders bekijken.

  Een film van 2 uur kopieren zou enkele minuten moeten duren, niet de tijd van de film :-(

  Dit beschouw ik niet als een geschikte oplossing!

  30 november 2010 om 14:26 Robbie

  De procedure van het overzetten van digicorder op dvd recorder kan ook toegepast worden voor opnames over te zetten naar pc of is dit helemaal niet mogelijk??

  27 augustus 2011 om 13:09 Sarah

  Hey Sara, is het mogelijk om ons jouw klantgegevens te bezorgen? Bedankt.

  29 augustus 2011 om 08:19 Charlotte

  Mag ik uit deze berichten concluderen dat het dus niet mogelijk is om films van mijn HD digicorder over te zetten naar mijn pc?

  Vriendelijke groeten,

  Karel

  2 november 2011 om 20:43 Karel Saey

  Dag Karel, eens je een opname van je Digicorder hebt gekopieerd naar een DVD, dan kan je deze DVD kopiëren naar je computer.

  3 november 2011 om 08:56 Charlotte

  Beste,

  wij hebben een oudere digicorder waar nog geen HMDI aanzit, hoe kunnen wij dan best overzetten op dvd.

  Groeten,
  Celine

  28 januari 2012 om 12:21 Celine De Coninck

  Hey Celine, is het mogelijk om ons jouw klantnummer te bezorgen? Dat kan door opnieuw te reageren op dit bericht. Bedankt.

  30 januari 2012 om 11:45 Charlotte

  hey ik zit met hetzelfde probleem.
  voor mij is het eigenlijk een groter probleem
  omdat ik mij speciaal een digicorder heb aan geschaft om mijn opnames op mij computer te zetten.
  ik heb gelezen dat je het via een dvd recorder op een dvd kunt zetten en zo op de computer kunt krijgen maar te vergeefs ik heb geen dvd recorder en ben ook niet van plan om +- 200 euro uit te geven aan een dvd recorder.
  dus ik zocht nog een paar andere oplossingen.
  die zijn: ik probeerde het via een usb stik maar te vergeefs (ik snap ook eigenlijk niet voor wat die usb poort eigenlijk dient als het niet bedoeld is om overdrager te doen )
  ik heb het ook geprobeerd met een RCA composiet-aansluiting te vergeefs :(
  ik heb het ook op te nemen met een camera en zo op mijn pc te zetten ook tevergeefs het beeld ik van zeer schelste kwaliteit
  ik heb nog verschillende dingen geprobeerd maar ook TEVERGEEFS
  maar ik heb nog 2 oplossing voor mij maar ik moet bij deze een aantal onderdelen kopen dus voor dat ik het koop zo ik eerst eens vragen of het wel lukt anders is het nogal verspilling van geld snap je
  mijn eerste oplossing is via een scart blok ?
  en mijn 2 optie is voor een hdmi kabel die aansluiten op mijn pc en zo opnemen.
  ik hoop dat 1 van deze oplossingen werken
  laat snel iets weten aub

  met vriendelijke groeten robin :)

  17 juli 2012 om 19:12 robin de cock

  Ziehier mijn probleem:
  Sinds enige maanden heb ik digitale TV met een digicorder DC-AD2100. Ik had een DVD recorder met harde schijf die ik van de hand deed omdat de digicorder HD is en DVD dus niet. Voorafgaandelijk had ik bij mijn broer, die al digitale TV had, gekeken naar zijn digicorder en ik zag aan de achterzijde een USB aansluiting. Ik ging er dus vanuit dat, indien ik, occasioneel, een opname wilde overbrengen naar mijn PC dit wel zou gaan.
  Gisteren 23.08.12 was er op TVL een uitzending die mijn vrouw wilde hebben en bewaren. Omdat de opgenomen uitzending 2 uur duurde en het deel dat zij wilde behouden maar iets was van drie kwartier wilde ik de opname naar een USB stick copiëren om de opname in te korten en de reclame te verwijderen. Ik ben technisch onderlegd wat dat betreft maar ik heb het moeten opgeven om uiteindelijk hier terecht te komen.
  Wat was het vroeger toch gemakkelijk; een VHStape erin of een DVD recorder waarvan de opname kon worden bewerkt.
  Ik ben dus niet van plan om terug een DVD recorder te kopen om een DVD-tje te maken van een HD opname.
  Kan iemand mij dan vertellen wat het nut is van een USB aansluiting als je er toch niets mee kan doen?
  Ik weet dat dit een gevoelig onderwerp is maar er waren vroeger ook VHS tapes en herschrijfbare DVD’s.
  Is er in de toekomst iets voorzien met de USB aansluiting?

  24 augustus 2012 om 15:10 Lambert Eggers

  Telenet is niet de producent van die digicorders. Ze kopen eigenlijk een generische technologie (de hardware) aan om hun diensten aan te bieden. Het is dus best mogelijk dat operatoren in andere landen dezelfde set-top boxen gebruiken waarbij de software die USB-poort wel functioneel ondersteunt. Het is dus een ‘keuze’ van Telenet…

  29 september 2012 om 19:53 feyen

  Ik heb de nieuwere digicorder en deze heeft maar 1 scart aansluiting. Hoe moet ik dan films overzetten op men USB-stick?
  Alvast bedankt
  Schrijfcoach bloggen

  13 oktober 2012 om 20:19 Schrijfcoach bloggen

  Heeft de nieuwste toch nog een scart aansluiting ? Ik heb al 6j digitale tv.
  Ik gebruik daarvoor Pinacle Dazzle. Ik vind dat het goed werkt. Het is geen HD kwaliteit, maar, ja we moeten het niet al willen. Het werkt zoals een videorecorder. Dus je moet heel het programma laten lopen. Je kan ondertussen geen grafisch zwaar werk doen. Dat zijn de enige nadelen.

  19 november 2012 om 00:11 Bart Sarazijn

  Kan er iemand mij eens uitleggen hoe ik opnames kan overzetten naar pc? OWij zijn in het bezit van een digicorder (nieuwe generatie). Ik heb een groot probleem met het feit dat niet kan. Met heimwee denk ik terug aan de goede oude video-opnames. Nu ben ik gekluisterd aan mijn woning om een opname te kunnen bekijken. Uiteindelijk is de vooruitgang ook een terugstap. Uiteindelijk betalen we maandelijks meer maar met beperkingen. Ik kan niet iets opnemen en op verplaatsing bekijken. Hoe is dit mogelijk in deze technologische vooruitgang?

  5 februari 2013 om 21:46 Hilde

  Hoe moet het nu? USB gaat niet als ik het goed begrijp. Hoe kan je een film/serie overzetten?

  18 februari 2013 om 17:41 suzan

  Ik zou ook graag een oplossing hebben om een serie op mijn pc te zetten,een van mijn zonen was gisteren figurant in Danni Lowinsky en zou dit graag vereeuwigen op een dvdke of usb stick. Ik heb geen dvd speler en wil dit ook niet kopen dit was een van de reden dat ik een digirecorder nam. Graag een oplossing.

  1 maart 2013 om 11:23 Van Bockel Viviane

  [...] jempi54, Volgens deze link [is wel gedateerd] is het wel mogelijk. Klik daarna bij Online Support voor meer [...]

  23 mei 2013 om 08:56 Windows 7 opnemen van tv naar pc

  kan ik mijn laptop op de digicorder aansluiten en zo iets wat op de laptop staat bekijken? Ik heb nog een oude tv zonder usb poort en dus kan ik geen stick erin steken

  7 augustus 2013 om 18:13 Heleen Vandeghinste