17/10
2009

Tip:Hoe stel ik de afstandsbediening in om ook voor mijn tv te gebruiken?

door redactie

afstandsbediening3 150x150 Tip:Hoe stel ik de afstandsbediening in om ook voor mijn tv te gebruiken? Op de klantendienst krijgen we regelmatig vragen betreft het afstellen van de afstandsbediening. De Telenet afstandsbediening kan je namelijk ook gebruiken om je tv te bedienen.

Zo heb je maar 1 afstandsbediening nodig, om zowel je tv als je Digibox/Digicorder te bedienen. Hoe stel je dit nu in? Hieronder vind je een korte uitleg, met daarbij een verdere uitleg op de Telenet online support:

Sommige tv-toestellen kun je niet met de Digital TV afstandsbediening bedienen. Kijk in de merk-codelijst of het merk van je tv hierin voorkomt.

Hoe stel je de afstandsbediening in?

stap 1: zorg ervoor dat je tv aanstaat.

stap 2: zoek in de lijst de merkcode die bij je tv hoort. Je kan deze lijst ook terugvinden achteraan de Startgids die bij de verpakking van je Digibox of Digicorder zat. Dit is een code van 3 cijfers.

stap 3: houd Mode ingedrukt tot het rode lampje van de afstandsbediening twee keer knippert

stap 4: Voer binnen de vijf seconden de code 003 in met de nummerknoppen. Het rode lampje knippert twee keer

stap 5: Voer de merkcode in. Het rode lampje knippert twee keer.

stap 6: Richt de afstandsbediening naar je tv en houd aan/standby ingedrukt tot je tv uitschakelt *

stap 7: druk onmiddellijk op OK. Het rode lampje knippert twee keer

* Dit kan eventjes duren. Wanneer er een code gevonden is, knippert het rode lampje. Je tv schakelt uit als de geschikte code gevonden werd.

Voor meer tips en uitleg over de afstandsbediening kan je de Telenet online support raadplegen.

 Tip:Hoe stel ik de afstandsbediening in om ook voor mijn tv te gebruiken?

Over redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van de Telenet Blog. Dit is ons venster op de telecomwereld. Een forum met nieuwtjes, opiniestukken, initiatieven, faits divers, onze bedrijfscultuur, … Ook jouw mening lezen we hier graag.

Overige berichten van deze auteur

Aanverwante artikels:

 1. Probleem met de OK knop van de afstandsbediening?
 2. Selfstarter Filmpje
 3. Wegwijs in Digital TV
 4. Resultaten poll ‘Startgids’ Digital TV
 5. Tip: tijdzappen met de pijltjestoetsen


83 reacties

  DE AV selectie knop werkt wel niet bij sommige TV’s om dat de AV knop op de afstandsbediening de eerste externe kiest, dit is meestal een scart, maar zelden de eerste hdmi.

  17 oktober 2009 om 15:18 rob

  Wel jammer dat Telenet het nog niet in orde heeft gekregen dat je het volume van de digibox op een normale manier kan aanpassen als je de tv hebt aangesloten via een HDMI kabel. Nu moet je in dat geval op 3 knoppen drukken (mode, volume, mode)…

  20 oktober 2009 om 19:24 Auryon

  Komt er een update die de volume ook laat regelen via de digibox?

  Meerdere consoles of combinaties van knoppen, zoals Auryon zei, zijn niet echt handig in gebruik…

  dit is echt een probleempunt van de digibox…

  21 oktober 2009 om 12:07 Kenneth van Rumste

  Beste Kenneth,

  Als je digibox/digicorder met een scart is aangesloten kan je het volume wel regelen met de Telenet afstandbediening.
  Enkel met een Hdmi aansluiting is dit nog niet mogelijk.

  Vriendelijke groet,

  Digitaal tv

  21 oktober 2009 om 12:11 DigitaalTV

  Mijn HD Digicorder is aangesloten via eens scart en daar kan ik in de digibox-modus van de afstandsbediening het volume ook niet regelen.

  21 oktober 2009 om 14:57 Glenn

  En waarom is die volume regeling met behulp van HDMI niet mogelijk?
  Dat staat toch nergens in de HDMI specificatie dat het volume niet regelbaar kan zijn?
  De doelstelling moet toch zijn om zoveel mogelijk kijkers te laten genieten van betere beeldkwaliteit (dus HDMI) zonder dan de nadelen van geen volume regeling te kunnen hebben?
  Of heb ik dit fout, digitaal TV?

  22 oktober 2009 om 13:16 rob

  kan ik de helderheid van mijn tv goed zetten met mijn digitale afstandsbedining van telenet

  10 november 2010 om 16:45 roodvalk

  @roodvalk: Nee dat is niet mogelijk. Alle beschikbare functies kan je terugvinden op onze online support.

  22 december 2010 om 15:56 Charlotte

  werkt perfect! super :) kan ik eindelijk de afstandsbediening van mijn tv opbergen :)

  26 december 2010 om 04:11 Benjamin

  Telenet zou het probleem van volumeregeling voor toekomstige versies alternatief kunnen oplossen met een mogelijkheid om de afstandsbediening in te stellen zodanig dat alle knoppen IR codes uitsturen voor de Telenet decoder met uitzondering van de volumeknoppen, deze zouden dan IR codes uitsturen waar enkel de TV naar ‘luistert’. Op die manier zou voortdurend omschakelen tussen TV en Telenet decoder niet meer nodig zijn en zou de gebruikerservaring dezelfde zijn als wanneer het HDMI volume geregeld zou worden. Groet. Hein.

  10 januari 2011 om 11:28 HC

  Ik heb dit gedaan en kan nu niet meer naar mijn tv gids en dergelijke, heeft iemand een idee hoe ik dit ongedaan kan maken?

  Dank bij voorbaat

  22 januari 2011 om 22:26 Olivier

  HDMI probleem is inderdaad een zeer veel voorkomend probleem en echt wel hatelijk

  23 januari 2011 om 23:02 HDMIkijker

  Dag Olivier, met de “Mode”-knop links bovenaan de Telenet-afstandsbediening kan je wisselen tussen je digibox en je televisie. Zo kan je kiezen of de afstandsbediening zal werken voor je televisie of je Digibox/Digicorder. Hopelijk is dit een oplossing voor je probleem.

  24 januari 2011 om 08:21 Charlotte

  @charlotte
  Mensen klagen er nu al jaren over en het wordt tijd dat jullie daar iets aan doen: het wordt tijd dat ook het volume van HDMI- aangesloten toestellen geregeld kan worden, ZONDER te switchen naar tv mode. HET KAN BIJ BELGACOM WEL!!

  10 februari 2011 om 20:15 Willy Douterloigne

  Het wordt inderdaad tijd dat het moeten switchen van mode om de volume te regelen opgelost wordt. Hoe vaak ik al niet vergeten ben terug te switchen en dan per ongeluk de kanaal verander van de tv ipv de digicorder!

  12 februari 2011 om 20:14 Gabriel Lozano-Moran

  stap 3: houd Mode ingedrukt tot het rode lampje van de afstandsbediening twee keer knippert

  stap 4: Voer binnen de vijf seconden de code 003 in met de nummerknoppen. Het rode lampje knippert twee keer

  stap 5: Voer de merkcode in. Het rode lampje knippert twee keer.

  de merkcode die ik vind 444 voor Philips werkt niet, mijn modem lampje brand gewoon, het knippert geen 2 keer.

  Heeft nog iemand dit probleem gehad?

  Mvg Kevin

  6 juni 2011 om 22:14 Kevin

  Dag Kevin, is het mogelijk om ons jouw klantgegevens te bezorgen? Dat kan door te reageren op dit bericht. Bedankt.

  7 juni 2011 om 08:25 Charlotte

  Iemand al gevonden welke Merk-code je nodig hebt voor BenQ ?

  21 juli 2011 om 09:04 David De Baere

  Hallo, Als ik de eerste keer de modeknop indruk krijg ik idd 2x kort na elkaar het rood lichtje. Indien ik daarna de 003 code wil indrukken krijg ik echter niet meer het rode signaal waardoor ik niet meer verder kan. Weet iemand hier raad mee?

  22 juli 2011 om 21:56 Xavier

  Hey Xavier, kan je ons jouw klantgegevens bezorgen? Dat kan door te reageren op dit bericht. Bedankt.

  26 juli 2011 om 09:57 Charlotte

  Vroeger konden we in de tvgids zien wanneer een opname geprogrammeerd stond door de letter P voor het betreffende programma. Nu is dit verdwenen en we zien niet meer of iets gepland is voor opname. Wat te doen?

  17 september 2011 om 16:42 Saman Karel en Viviane Bruggeman

  Werkt perfect, merci: alvast 1 bakje minder.
  Bestaat er ook een code van de digibox om dit met een andere afstandsbediening te bedienen? Vb. Via mijn home cinema systeem?

  18 oktober 2011 om 20:12 Wouter

  hallo Charlotte / Digitaal TV,

  Sinds kort kijken wij via HDMI, en willen onze afstandsbediening instellen voor zowel TV/digicorder, maar na het ingeven van de code 003 knippert de afstandsbediening niet meer.

  Graag uw advies.

  27 december 2011 om 14:58 Vervacke - Nimmegeers

  Dag Charlotte,

  Heb dit gedaan en nu reageert het menu van de digibox niet meer … TV-gids oproepen, TV-theek oproepen gaat niet meer.

  Help.

  19 januari 2012 om 15:00 Geert Naessens

  kan ik via de afstandsbediening van de digicorder
  ook de beeldgrootte veranderen? sinds mijn nieuwe digicorder in huis is kan ik maar de helft van de ondertitels zien.
  GRobert

  22 januari 2012 om 13:46 robert.janssen

  Ik kan sinds kort mijn geluid niet meer regelen via digicorder… ik gebruik GEEN HDMI, ik gebruik een gewone scart met gewone tv (geen flatscreen).

  wat zou de oplossing kunnen zijn?

  26 januari 2012 om 19:44 Sigurd

  Dag Sigurd, kan je ons jouw klantgegevens bezorgen? Dat kan door te reageren op dit bericht. Bedankt.

  27 januari 2012 om 09:33 Charlotte

  Grappig hoeveel mensen er gewoon te tam zijn om op 2 knopjes meer te drukken!

  4 maart 2012 om 11:28 iUnrral

  @ iUnrral, dat is toch niet zoveel gevraagd he.
  Wat anders met één simpele handeling kan, vraagt er nu 3…
  Dit moet dringend worden aangepast !

  12 maart 2012 om 00:30 cindy

  Het geluid van mijn TV gaat steeds over een hdmi verbonden surround systeem van Harman Kardon. Kan ik met mijn telenet afstandsbediening volume van h/k regelen?

  7 april 2012 om 23:03 Don

  Kan je dit ook ongedaan maken?
  Ik vind het handiger met 2 afstandsbedieningen…

  12 april 2012 om 22:05 LS

  Dag LS, kan je ons jouw klantgegevens bezorgen? Dat kan eventueel ook via Facebook of Twitter. Bedankt.

  13 april 2012 om 07:59 Charlotte

  wij hebben een nieuwe tv gekocht over een 3 tal maanden EVERGLIDE maar ik vind deze nergens terug bij de merkcode nu heb ik die 001 geprobeerd maar deze lukt ook niet , ik kan nu alleen maar zappen voor de rest niks anders , wie kan mij verder helpen

  18 april 2012 om 22:42 vivke

  Ik kan de digibox gebruiken met de afstandsbediening maar de tv niet. Heb de procedure gevolgd maar zonder resultaat.

  21 april 2012 om 11:49 Vic mertens

  Enkel de cijfertoetsen van onze afstandsbediening werken, de rest doet niets….

  2 mei 2012 om 23:23 Geert

  Dag Geert, kan je ons jouw klantgegevens bezorgen? Dat kan eventueel ook via Facebook of Twitter. Bedankt.

  3 mei 2012 om 08:01 Charlotte

  Is er al een update ivm volumeregeling van tv via afstandsbediening telenet (aansluiting hdmi)?
  Indien nee, wordt hier nog aan gewerkt? Ik zie deze problemen niet bij belgacom tv.

  5 juni 2012 om 11:22 David

  Het werkt niet ; Ik heb phillips n codee 444 ;
  de afstandbediening knippert na al de stappen een paar keer en dan 3 keer en daarna niets meer.

  wat moet ik doen ?

  14 juli 2012 om 21:56 kathleen

  Dag Kathleen,

  Kan je ons je klantgegevens bezorgen? Dan kijken we dit na voor je. Bedankt!

  16 juli 2012 om 09:53 charlotte

  Hoeveel jaar duurt het nog voor men de volume van de tv kan wijzigen met 1 knop?

  28 juli 2012 om 19:02 James

  mijn geluid gaat over mijn surroundsyteem van Marantz. kan dit ook via de telenet afstandbediening? Mijn vrouw is gek aan het worden om met 3 afstandbedieningen te moeten werken om tv te kijken

  20 augustus 2012 om 16:41 erik

  “Telenet zou het probleem van volumeregeling voor toekomstige versies alternatief kunnen oplossen met een mogelijkheid om de afstandsbediening in te stellen zodanig dat alle knoppen IR codes uitsturen voor de Telenet decoder met uitzondering van de volumeknoppen” Het volume regelen met 1 afstandsbediening zonder te moeten mode…volume…mode werkt wel bij BELGACOM ! Hoe komt het dan dat dat bij Telenet niet kan ?

  23 september 2012 om 17:09 Geenkeuze

  ik kan enkel de tv bedienen en niet de digitale tv. ik zie wel dat de zenders veranderen op de digibox maar op het scherm gebeurt niets

  1 oktober 2012 om 18:12 Veerle Stallaert

  Beste, al de handleidingen zijn zeer duidelijk voor het gebruik van 1 afstandsbediening voor tv en digibox.
  Echter bij vrienden van ons (welke ook telenet hebben) hoeven ze niet met de “Mode-toets” te werken en kunnen ze tv en digibox aan-en uitzetten / bedienen met enkel de digi-afstandsbediening.
  Ik wil dit ook installeren, want mijn ouders zij niet zo handig om met de mode toets te werken!!

  Kan dit ook? waar vind ik de handleiding hiervan?

  Alvast bedankt!

  15 oktober 2012 om 19:28 Daliene

  als ik “merk -codelijst ” wil raadplegen krijg ik de melding ,INTERNET EXPLORER WERKT NIET MEER.
  kan dit verholpen worden.

  10 december 2012 om 12:19 Coudijzer Renée acc.77432097

  had acc. ingegeven i.p.v.klantnummer

  10 december 2012 om 12:21 Coudijzer Renée kl.525428990

  Deze morgen om hd digicorder geweest want oude gaf geen teken van leven meer! Blijkt dat er geen handleiding voor de afstandbediening bij zit. Ik bel de klantendienst van Telenet en krijg als antwoord dat ze hier GEEN VERDERE ONDERSTEUNING over mogen geven. De man was nogal redelijk arrogant, zei me dat de geleverde afstandbediening werkt voor de digicorder (wat juist is) en ik mijn afstandsbediening voor mijn tv maar moet gebruiken. WAT EEN SERVICE! Na wat zelf-opzoekwerk op internet toch code’s gevonden en afstandsbediening werkt nu voor zowel tv als digicorder. BEDANKT VRIENDELIJKE MAN VAN DE KLANTENDIENST VAN TELENET!!! JOUW C4 ZOU MOETEN KLAARLIGGEN VANAVOND!!!

  28 december 2012 om 14:40 Cordy Kenny

  Hoe kan ik met de laatste nieuwe versie van de HD-digicorder de afstandsbediening (zwarte) instellen om ook de TV te bedienen?
  De hierboven genoteerde werkwijze is niet mogelijk: het rode lampje gaat geen 2 maal branden na het invoeren van code 003.

  29 december 2012 om 23:35 Van Impe Nathalie

  inderdaad bij mij is het juist het zelfde, met de zwarte afstandsbediening. achter ingave van 003… nothing happens… kan de moderator hier gewoon niet intypen op deze blog hoe je het wel moet doen, zodat niet iedereen heel de tijd moet gaan zoeken als een zot.
  Op jullie boekske staat er .. ga naar telenet.be
  Maar als je de nieuwe zwarte hd bakje met afstands bediening hebt… is de info op jullie site.. Nutteloos?

  4 januari 2013 om 21:20 Toshiya Hosten

  afstansbediening telenet:
  werkt niet voor panasoniv viera code 412
  bij aanzetten tv moet ik steeds av knop bedienen om hdmi te selecteren
  geluid instellen met tetenet afstandbediening werk ook al nie (hdmi)
  Het wordt tijd dat telenet met een oplissing komt!

  10 januari 2013 om 20:15 patrick

  Dag Toshiya,

  Je vindt de nodige informatie via onderstaande link: http://klantenservice.telenet.be/content/hoe-stel-ik-de-digitale-afstandsbediening-in-om-ook-voor-mijn-tv-te-gebruiken

  14 januari 2013 om 10:08 Charlotte

  het rode bolletje bij een opname staat er niet meer bij in de tv gids en kan niet weten wat er geprogrammeerd is via hdmi
  Hoe kan ik dit oplossen

  18 januari 2013 om 11:25 angelo

  Hallo,
  Wij kijken digitaal via HDMI , volume wijzigen via de telenet afstandsbediening gaat niet . Op de tv wijzigd de geluidsbalk wel. Bij mijn schoonzus werkt dit ook niet en zij heeft een “nieuwe” HDrecorder. Bij mijn moeder die ook sinds vorige week een nieuw model HDrecorder heeft kan je wel het volume regelen met de telenet afstandsbediening. Is dit software of wat? Ik heb mijn afstandsbediening al proberen in te stellen voor gebruik op mijn tv , maar ik kan enkel de tv aan en uit zetten . Het volume van de tv zelf in TV-MODE veranderen gaat NIET. Ik heb al de codes voor mijn TV al geprobeerd.
  ????

  26 januari 2013 om 20:24 Patrik

  nadat ik de mode knop ingedrukt hou en het rode ledje 2 keer knippert dan geef ik de code 003 in. hierna knippert hij echter geen 2 x meer, enkel maar éénmalig 2 sec. Heb dit al zeker 20 keer geprobeerd :-( . heb ook een philips tv moest het er toch iets mee te maken hebben?

  26 januari 2013 om 20:53 bertels kevin

  hallo wou even vragen wij hebben in onze living 2 dezelfde decoders dus 2 tv’s nu is mijn vraag kan ik de afstandsbediening niet instellen dat hij niet voor alle twee de tv’s kan werken met als gevolg ik kijk vt4 en andere persoon wil andere post dan verandert hij mijn kanaal groetjes en bedankt anders geen problemen

  4 februari 2013 om 21:29 cruelladeville

  Goeiemiddag,
  Sinds mijn verhuis kan ik mijn geluid (volume) niet meer regelen via de afstandsbediening van de Digicorder…
  Ik gebruik geen HDMI, maar een gewone Scart.

  Kan u mij helpen om het volume terug via de Telenetafstandsbediening te laten werken?

  26 februari 2013 om 12:45 Felke

  Sinds vandaag heb ik de zwarte afstandbediening van de digicorder AD-2100. Maar nu merk ik dat er geen toets aanwezig is om van HDMI-uitgang te wijzigen? Je kan toch niet menen dat dat wel ging met de oude afstandbediening maar niet met de nieuwe? Ik heb de rode knop ook al eens geprobeerd, maar dat geeft een andere functie van mijn tv weer…

  5 maart 2013 om 20:59 ray

  Hey Ray,

  Voor meer informatie over de zwarte afstandsbediening kan je de brochure raadplegen.

  6 maart 2013 om 16:56 Charlotte

  Hey charlotte,

  ‘k heb hetzelfde probleem als Ray. Via de grijze afstandsbediening had je links onderaan een knop (vierkant met een pijltje naar rechts) waardoor je kon switchen tussen de verschillende hdmi kanalen (digirecorder – dvd speler). Nu op de zwarte afstandbedienking vind ik deze knop niet terug. ‘k heb ook in de brochure gekeken maar vind daar ook geen oplossing in.

  Kan je even aangeven hoe deze switch tussen hdmi kan via de zwarte afstandsbediening.

  Alavst bedankt.

  15 maart 2013 om 19:39 Roel

  Hallo Charlotte
  ik heb mijn afstandsbediening willen programmeren voor een philips tv maar nu kan ik in digicorder mode geen tv gids, tv theek, terugspoelen, pauze, teletekst,etc opvragen. Kan ik dit ongedaan maken?

  18 maart 2013 om 22:17 ivo

  ik heb al eens gehoord dat men alle opnames enz. verliest wanneer deze knoppen ingesteld worden. Klopt dit of kan ik gerust mijn bakje aansluiten met de tv zonder opnames te verliezen?

  mvg

  19 maart 2013 om 23:35 Willem

  Net ook zwarte afstandsbedienig gekregen en ik heb het zelfde probleem als kevin , na de 003 ingegeven te hebben gaat het rode lampje 1 maal 2 sec branden als je daarna de merkcode intikt word het lampje groen dus zap je naar een ander kanaal. 2de digicorder op 4 maand tijd. Is het trouwens normaal dat ik voor de laatste nieuwe digicorder €40 moet betalen in de winkel en dan nog eens €8 huur moete betalen per maand extra? Ofwel koop je hem en betaal je geen huur ofwel huur je hem en betaal je geen € 40 lijkt me logischer niet?

  28 maart 2013 om 23:17 Kirsten omwal

  Het merk vd tv is hisense trouwens, deze staat ook niet vermeld in de lijst maar de code zou 112 of 215 moeten(kunnen) zijn. Alvast bedankt

  28 maart 2013 om 23:20 Kirsten omwal

  welke 3 lettercode van telenet voor afstandsbediening voor tv mt logic

  3 april 2013 om 21:09 leo

  Gisteren is mijn afstandbediening gesneuveld van de TV die ik nodig had om de TV op HDMI te zetten. Kan dit ook met de afstandbediening van de digicorder (de grijze) of lukt dit enkel voor scart ?

  8 april 2013 om 07:44 Kris

  Hey charlotte,

  ‘k heb hetzelfde probleem als Ray. Via de grijze afstandsbediening had je links onderaan een knop (vierkant met een pijltje naar rechts) waardoor je kon switchen tussen de verschillende hdmi kanalen (digirecorder – dvd speler). Nu op de zwarte afstandbedienking vind ik deze knop niet terug. ‘k heb ook in de brochure gekeken maar vind daar ook geen oplossing in.

  Kan je even aangeven hoe deze switch tussen hdmi kan via de zwarte afstandsbediening.

  Alavst bedankt!
  Maarten

  10 april 2013 om 03:40 Maarten

  Dag Maarten,

  Die knop is er niet meer. Om te switchen tussen de hdmi-kanalen heb je nu de afstandsbediening van je tv nodig.

  10 april 2013 om 14:49 charlotte

  Waarom worden de opnametijdstippen niet aangepast van de geplande opnamen (digicorder) als deze wijzigen in de TV gids. Graag aanpassing van software a.u.b

  11 april 2013 om 16:00 Walter Oosterlinck

  mijn tv heeft het begeven en nu wil ik de digicorder aankoppelen op een oude tv. Deze heeft enkel een AV1 uitgang. (en co-ax) ik kan het AV-kanaal op de tv niet vinden. Ik kan de tv bedienen met de afstandsbediening vd digicorder, maar kan nog steeds geen AV-kanaal vinden. Is hier een oplossing voor?

  17 april 2013 om 13:19 Annick

  Zopas digirecorder geïnstalleerd .kan niet schakelen tussen de verschillende zenders .merk tv .Panasonic kani je hier een oplossing voor bieden.

  27 april 2013 om 14:13 sienaert raf

  beste,
  Sinds enige tijd kan ik het geluid niet meer aanpassen met het bakje van de digibox. Als ik doe wat hier boven staat, kan ik het geluid wel aanpassen maar kan ik niet meer zappen. Dus dan met de mode knop op digibox gezet opnieuw maar nu kan ik het geluid niet meer aanpassen. Ik heb jaren alles kunnen doen met bakje van digibox en nu al een paar maanden niet meer … Graag een oplossing hiervoor.

  9 juni 2013 om 02:19 Marissa Claeys

  beste,
  ik heb het zelfde probleem als ray
  en in de snelstartgids staat daar niet over hoe je het moet doen !ik zou graag een oplossing weten ?

  20 juni 2013 om 22:30 Simon De Bruycker

  Vind de Merk code van tv nergens

  11 juli 2013 om 12:32 wendy

  Hey

  Heb sinds vorige week een nieuwe digicorder, met nieuwe zwarte afstandsbediening. Nu wil ik graag de afstandsbediening instellen voor dubbel gebruik. Na het indrukken van mode, knippert het rode lampje twee maal en verder geraak ik niet. Na het ingeven van 003, gebeurt er niets, helemaal niets. Ik heb ook al geprobeerd de modeknop in te houden, maar maakt geen verschil. Wat doe ik verkeerd? Alle handleidingen zeggen hetzelfde en werkt gewoon niet. Trouwens, de oude grijze afstandsbediening werkte wel dubbel, dus ligt niet aan tv.

  15 juli 2013 om 21:41 Nancy

  Joep_willy@hotmail.com
  een nieuwe digicorder, met nieuwe zwarte afstandsbediening. Nu wil ik graag de afstandsbediening instellen voor dubbel gebruik. Na het indrukken van mode, knippert het rode lampje twee maal en verder geraak ik niet. Na het ingeven van 003, gebeurt er niets, helemaal niets. Ik heb ook al geprobeerd de modeknop in te houden, maar maakt geen verschil. Wat doe ik verkeerd? Alle handleidingen zeggen hetzelfde en werkt gewoon niet. Trouwens, de oude grijze afstandsbediening werkte wel dubbel, dus ligt niet aan tv.

  8 augustus 2013 om 22:40 joeri

  Idem zoals velen,afstandbediening werkt niet voor de tv …

  10 augustus 2013 om 16:58 Kevin

  Voor de zwarte afstandsbediening moet je 0003 invoeren i.pl.v. 003.

  17 augustus 2013 om 14:04 walter

  Hey,
  een vriend van me heeft net dezelfde HD-digibox als mij met net dezelfde grijze afstandsbediening.

  Bij hem werkt het wijzigen van het volume op de HD-digibox wel, bij mijn schoonouders werkt dit ook.
  Ze kijken beide met HDMI, waarom lukt het bij hen wel en bij mij niet?
  Dit moet betekenen dat er toch een oplossing mogelijk is.

  Ik weet hoe het geluid wijzigen werkt en doe het nu door de mode knop in te drukken. Het punt dat ik wil maken is dat bij mijn vriend en schoonouders het WEL werkt om het geluid te regelen via de Digibox. Ik ben 100% zeker dat het met HDMI is (ik wou dit eerst niet geloven en heb het zelf gecontroleerd).

  Weet er iemand hoe dit komt? En hoe ik het bij mij ook kan laten werken?

  20 augustus 2013 om 11:44 Jonas

  Beste,
  Ik heb ook een Hisense TV en zou graag mijn grijze afstandsbediening hierop activeren. Het merk staat echter niet in de lijst. Kunnen jullie mij de code bezorgen? Alvast bedankt.

  25 augustus 2013 om 00:01 Michel Helsen

  Beste,
  is het mogelijk of kan het van een grijze afstandsbediening te gebruiken voor de zwarte digicorder,type/model 2100

  31 augustus 2013 om 05:33 Pauwels Frans

  Hey

  Kun je ook met de afstandbediening de ambilight van je TV regelen ?

  M,V,G Cas

  2 september 2013 om 21:39 Cas

  Is er al een oplossing voor volumeregeling bij gebruik van HDMI kabel? Wij zijn verhuisd en de installateur heeft de skartkabel meegenomen. Ik ondervind het probleem nu ook.
  Volgens bovenstaande reacties is dit reeds in 2009 gemeld. 4 jaar lijkt me behoorlijk lang voor een basisfunctionaliteit.
  Mvg,
  Bart

  14 september 2013 om 05:59 Bart

  Hoe schakel ik de rc-doorgang uit?

  5 oktober 2013 om 16:08 Kris Van Swalm